U Senju se od 11. do 14. rujna 2019. godine održala 23. međunarodna konferencija tiskarstva, dizajna i grafičkih komunikacija Blaž Baromić. Ova konferencija u organizaciji Grafičkog fakulteta i partnera već tradicionalno okuplja veliki broj sudionika, kako iz privrede tako i iz akademske zajednice, zainteresiranih za područje grafičke tehnologije i grafičkog dizajna. Upravo iz tog razloga u radu konferencije sudjelovali su nastavnici – članovi projektnog tima te student Grafičkog fakulteta.

Osnovne teme Konferencije su: povijest tiskarstva, knjige i pisma, grafičke komunikacije i mediji, grafički dizajn, fotografija, izdavaštvo, priprema za tisak, tisak, dorada, ambalaža, tehnologija izrade kartica, sustav upravljanja bojom i kolorimetrija, materijali, postojanost papira i otisaka, kontrola kvalitete, marketing, ekologija i ostale teme vezane uz tiskarstvo, dizajn i grafičke komunikacije.

U sklopu Konferencije organizirana su predavanja na kojima stručnjaci iz spomenutih područja, ali i puno šire, predstavljaju posljednja dostignuća bilo kroz prezentacije svojih znanstvenih ili stručnih radova. Kao takva Konferencija predstavlja jedinstvenu platformu i priliku za razmjernu iskustava te povezivanje akademske zajednice i privrede te, što je posebno važno, studenata s njihovim potencijalnim budućim poslodavcima.

Uz predavanja na konferenciji je organizirana i fotografska radionica pod vodstvom naših bivših studenata, danas iskusnih i uspješnih fotografa, te je tako svim zainteresiranim studentima dana mogućnost stjecanja i produbljivanja znanja i iskustva u području fotografije – području toliko važnom za sve vidove grafičkih komunikacija.

Uz spomenute aktivnosti na konferenciji je organizirana i izložba studentskih radova te okrugli stol na temu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira.

Za više informacija možete posjetiti mrežne stranice Konferencije na https://pdc-conference.com/

Podijeli ovu objavu!

Partneri u projektu

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda