U okviru 23. međunarodne konferencije tiskarstva, dizajna i grafičkih komunikacija Blaž Baromić u Senju je u četvrtak, 12. rujna 2019. godine, održao prvi okrugli stol na temu “Hrvatski kvalifikacijski okvir u području grafičkog inženjerstva, multimedije i vizualne komunikacije”.

Okrugli stol je dio projektnih aktivnosti te je okupio nastavnike, stručnjake i student Grafičkog fakulteta zainteresirane za temu primjene Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u pripremi novih standarda zanimanja i kvalifikacija vezanih uz grafičku struku te zainteresirane za izradu novih studijskih programa kojima će Grafički fakultet odgovoriti na potrebe tržišta rada i u budućnosti bolje pripremati svoje studente za njihove buduće poslodavce.

Okrugli stol su otvorili voditelj Konferencije doc. dr. sc. Miroslav Mikota te je pozdravio sve okupljene sudionike i zahvalio im na iskazanom interesu. Potom se sudionicima okruglog stola obratio i dekan Grafičkog fakulteta prof. dr. sc. Nikola Mrvac te je dao kratki osvrt na dosadašnja iskustva Fakulteta vezanih uz izradu i implementaciju studijskih programa. Dekan Mrvac je pritom istaknuo kako ovaj novi pristup izradi studijskih programa, ali i svi koraci koji tome prethode predstavljaju veliki kvalitativni iskorak i kvalitetnu bazu za buduće promjene.

Nakon uvodne riječi voditelja konferencije i dekana Grafičkog fakulteta članovi projektnog tima predstavili su u kratkim crtama projekt te korake koji su do sada učinjeni. Također su svim prisutnima najavili buduću dinamiku provedbe projekta te ih pozvali da se uključe i sve aktivnosti koje će biti otvorene za stručnu i širu javnost.

Podijeli ovu objavu!

Partneri u projektu

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda